Neobični taksi prevoz - Taksi prevoz ne podrazumeva uvek kola

27.11.2017  |  Komentari: 0

Prvi taksi prevoz koji se koristio u gradu je bio fijaker uz konjsku vuču, nastankom prvih taksista početkom 17.veka u Parizu i Londonu. Dolaskom prvog automobila na tržište u drugoj polovini 18.veka, pojavljuju se i brojna taksi auta za prevoz putnika. Ipak u mnogim delovima sveta i dan danas, postoji neobični taksi prevoz, koji pruža veće zadovoljstvo putnicima. Cene taksija su uglavnom jeftinije i stranci se rado odlučuju za ovakvu vrstu taksi transfera.

 

Taksi transfer na vodi u Sidneju

Neobični taksi prevoz koji ne podrazumeva uvek kola i predstavlja zanimljivu atrakciju za turiste u sledećim zemljama:


1. Bečki Fijaker


Prevoz putnika ovim neobičnim taksijem, vožnju čini nezaboravnim i autentičnim doživljajem za elegantni austrijski grad.


2. Indijski Auto Rikšo


Na haotičnim ulicama Indije taksi transfer sa auto rikšo, pruža posebno putujuće iskustvo po najjeftinijim taksi cenama.


3. Tajlandski Tuk Tuk

 

Taksi tranfer na Tajlandu sa uzbudljivim vozilom na tri točka, inače jako popularan u Bangkoku, je brz i zabavan za putnike.


4. H20 Taksi u Viktoriji, Kanada

 

Viktorijin taksi prevoz na vodi je tako divan da ćete želeti da non stop kružite u luci. H20 taksi servis svakodnevno traje od marta do oktobra.


5. Tricikli na Filipinima


Lokalno poznati kao tricikli, auto rikšo se mogu videti u različitim oblicima i deluju privlačno za putnike.


6. Kineski Sanlunke


Prepoznatljivi taksi prevoz u Kini je sanlunke uveden 1950-ih.


7. Vodeni Taksi u Sidneju


Odličan način da istražite luku u Sidneju je uz australijski vodeni taksi, koji je namenjen za prevoz putnika koji imaju mogućnost da se dive brojnim znamenitoszima dok udišu svež vazduh.
 

8. BiciTaxi u Meksiko Sitiju


BiciTaxi ili električni biciklistički taksi je predivna ekološka alternativa za taksi transfer u širem centru grada Meksiko Sitija.


9. Kambodzijski Remork


Najčešći oblik gradskog prevoza koji se ujedno koristi i za turiste kao taksi prevoz je kambodzijski tuk-tuk poznat kao remarkue.


10. Šikara Čamac na Dalskom Jezeru,Kašmir


Šikara je kulturni simbol Šrinagara, u severnoj Indijskoj državi Dzamu u Kašmiru. Mali, drveni, izrezbareni čamac koji služi za prevoz putnika na Dalskom jezeru.

 

11. Gondola Taksi u Veneciji


Venecijaski gondolski taksi prevoz je verovatno najskuplji taksi na svetu. Ukoliko vam visoke cene taksija ne smetaju možete neizmerno uživati u vožnji venecijanskim kanalima.


12. Cocotaxi na Kubi


Kubanski tradicionalni koko taksi je vozilo sa tri točka i dva sedišta za putnike. Popularne u Havani, hladne kabine se ističu zbog svog posebnog oblika kokosa i žute nijanse.


13. Three-wheelers(tročkaši), Šri Lanka

 

Cene taksija ovim neobičnim tročkašima se obično dogovaraju sa vozačem u zavisnosti od udaljenosti puta. Za razliku od tipičnih taksija dosta su jeftiniji i zbog toga su vrlo popularni kod putnika.


14. Tradicionalni Abra Brod, Dubaji

 

Od tradicionlanih do modernih, vodeni taksi se može videti u različitim oblicima. Medjutim, jedan od najomiljenijih, ostaje staromodan drveni brod nazvan Abra. Ovi tradicionalni brodovi su korišćeni za prevoz putnika širom Dubaija još od 1700-te.
 

15. Vijetnamski Ciklos


Iako su prilično retki u današnjici, ikonični biciklistički taksi sa tri točka, ostaje odličan način da uživate u nezaboravnim znamenitostima i zvucima Vijetnama.


16. Indonezijski Bekak


Iako zabranjen 1970. godine, indonezijski bekak se i dalje koristi kao taksi prevoz, u različitim delovima zemlje, posebno u manjim gradovima.

Neobični taksi prevoz današnjice predstavlja tradicionalni šarm jedne zemlje, koji uglavnom ima niske cene i vrlo je atraktivan za turiste.

Ukoliko posetite neku od navedenih zemalja sa liste, imajte u vidu da ovakav taksi transfer nudi maksimalno zadovoljstvo i nezaboravno iskustvo. 

 

 

Autor: Katarina Stojanović

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesite kod: